Desatoro "úspešného zmrzlinára
1. Upútanie pozornosti
Zmrzlina musí byť vytvarovaná, hladká, našľahané a jemnej konzistencie.
2. Chuť
Zmrzlina musí byť jemná, ľahko rozpustná na jazyku a osviežujúci.
3. Nedostatky
span> Pozor na kryštáliky ľadu, trhliny a vzduchové bubliny v zmrzline.
4. Poctivosť
span> Zmrzlina má mať vždy svoju správnu mieru, možnosť na požiadanie skontrolovať váhu.
5. Zrozumiteľnosť
span> Druh, porcie, doplnky a pod.
6. Hygiena predaja
span> Zákazníci vnímajú, čo je a nie je hygienické - používajte rukavice, kliešte atď.
7. Čisté prostredie
span> Predajné miesto by malo byť čisté, upravené a prehľadne zorganizované.
8. Poctivá príprava
span> Dodržiavanie osvedčených postupov prípravy zmrzliny sa vám oplatí.
9. Optimizmus predáva
span> Predávajúci by mal byť vždy náležite upravený, pozitívne a s úsmevom.
10. Dobrá skúsenosť
span> Každý zákazník, ktorý má dobrú skúsenosť, sa vám stále vracia.